fbpx

Parterapi

Parterapi hjälper er när ni som par inte kommer vidare själva och när gamla mönster måste brytas. Dysfunktionella beteenden i relationer kan vara anklagelser, skuldbeläggning och kommunikationsproblem. Jag hjälper er att hitta nya vägar att återskapa tillit och kommunikation. Som terapeut är jag en oberoende part. Vanliga problem i en relation kan vara tex svårigheter att kommunicera, konflikter, sexuella problem, otrohet eller bristande tillit.

Parterapi kan också behövas i början av en relation om man vill fördjupa eller stärka relationen. Eller är ni kanske i slutet av er relation och behöver stöd och hjälp att kunna gå vidare vid en separation? Många par söker också stöd i sina roller som bonusföräldrar.
Situationen kan se väldigt olika ut när man blir en bonusfamilj. I dag är var tionde barnfamilj en ombildad familj. Många som går in i en bonusfamilj är oförberedda på det nya och annorlunda som möter dem.

När man startar en bonusfamilj kan det uppstå många olika konflikter och frågor som tex ska man älska sina bonusbarn lika mycket som sina egna barn? Varför ändras reglerna varannan vecka? Varför ignorerar min nya partners barn mig?
Barnen kanske inte kommer överens och man känner att allt man gör blir fel.

Många föräldrar försöker att få bonusfamiljen att likna kärnfamiljen. Detta är inte så lätt då kärleken inte är lika självklar i en bonusfamilj. Kärlek behöver tid för att växa. Bonusfamiljen har också många positiva sidor: man får en storfamilj omkring sig och fler vuxna kan vara ett stöd för barnen!

Priser

Parterapi 60 min 1200 kr

Vid bokning av 5 samtal, 5400 kr